Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
WRC novice   |   WRC
Citroen odslovil Meeka
Pri Citroenu so se pred koncem sezone poslovili od Krisa Meeka, razlog – nenormalno visoko število nesreč.
Uredništvo
24. maj 2018 | 19:07:49

Po portugalski nesreči zadnji vikend so Meeka prepeljali na opazovanje v bolnišnico, hkrati pa je Britanec dobil tudi odpoved. Meeke je pred dobro uro na svojem FB profilu napisal opravičilo, da je trčenje na Portugalskem njegova napaka in da se zahvaljuje navijačem za podporo in da se bo na Sardiniji vrnil močnejši. No, takoj zatem je Citroen na Twitterju objavil, da je Meeke dobil odpoved.

Meeke je bil na čelu lanske vrnitve Citroena kot tovarniške ekipe, a je prvenstvo končal le kot sedmi, del poletja pa je bil celo izven seznama voznikov zaradi slabega začetka sezone.

Šef Citroena Pierre Budar je sporočil, da so številne nesreče Meeka razlog, da spremenijo ekipo, predvsem iz varnostnih razlogov.

»Odločitev ni bila lahka, saj zadeva tako voznika kot sovoznika, a temelji na številnih varnostnih vprašanjih, ki me bremenijo kot šefa ekipe,« je povedal Budar.

V sporočilu za javnost so povedali, da so Meeka odslovili zaradi prevelikega števila nesreč, nekatere mednjimi so bile zelo hude in bi lahko imele tudi posledice za posadko in varnost celotne ekipe in da so bila nekatera tveganja Krisa Meeka nepotrebna.

Citroen še ni sporočil, kdo bo do konca sezone zamenjal Meeka.

Na naslednjem rallyju na Sardiniji bosta za Citroen vozila Breen in Ostberg, v celi zgodbi pa se je spet pojavilo možno ime Loeb, ki bi sicer za Citroen odpeljal le še letošnjo Španijo.

Dež24.5.2018 21:42:12
WRC specialke so predrage igrače za voznike kot je Kris. Ima sicer solidno statistiko (http://www.juwra.com/meeke_kris.html) a odstopi na vsaki tretji dirki (34,4%), ob tem da je naredil kar nekaj totalk. Za primerjavo, Colin rolling McRae je imel 41,1 % odstopov.
.25.5.2018 10:57:33
Koliko je imel pa odstotek zmag McRae?
.25.5.2018 13:55:02
Sem šel pogledat, če držijo podatki iz Wikija, potem ima Meeke 5,5% zmag (glede na število nastopov), McRae pa nekaj več kot 17%
Dež25.5.2018 18:23:55
Dodal bi še, da je bil Meeke na stopničkah na 13% dirk, Colin na 29%. Če je McRae prišel v cilj, na vsaki 2. dirki.
celentano25.5.2018 18:53:39
sicer pričakovana odločitev citroena in razumna, če se prav iskren - še dougo je trajalo, vendar pograšu ga bom v wrc - pa ne zaradi creshov
Poznavalec25.5.2018 20:45:05
Krisa Meeke-a bi morali odsloviti že po lanski sezoni;)...vseeno pa po točkah v skupnem seštevku voznikov najdemo za njim še Latvalo, za katerim ni prav nič blesteča sezona...zanimivo bo videti kdo bo dejansko zasedel Krisov sedež...mogoče bo nastopil na kakšnem ralliju več Sebastian Loeb in dodatno popestril dogajanje:)

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1998-2018 Avtomanija