Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
WRC novice   |   WRC Italija
Neuville v epskem dvoboju do zmage z manj kot sekundo prednosti
Neuville in Gilsoul sta nedeljo začela 3,9 sekunde za vodilnim Ogierjem in dobila vse štiri preizkušnje. Z 0,7 sekunde prednosti sta izenačila tretjo najtesnejšo zmago v zgodovini WRC.
Uredništvo
10. junij 2018 | 15:52:41

Z današnjo zmago se je Belgijec utrdil v vodstvu svetovnega pokala in zdaj vodi s 27 točkami pred Ogierjem, Neuville je dobil tudi powerstage.

Ogier je na Sardiniji vodil od petka popoldne, po prvem dnevu je prednost  znašala 19 sekund, potem pa je včeraj drobnimi napakicami Neuvilla vabil vse bližje in bližje in danes ni našel orožja, s katerim bi Neuvillu preprečil njegovo deveto zmago, za nameček pa je danes na cilju predzadnjega brzinca pozabil še karton s časi, ki mu ga je potem za njim pripeljal Tanak.

Lappi je s Toyoto osvojil prve letošnje stopničke, za tretje mesto se je do včeraj zvečer boril z Latvalo, ki je moral do servisne cone privleči zaradi okvare alternatorja, od tam naprej je bilo za Lappija vse lažje. Četrti je bil Paddon s Hyundaijem in petega Ostberga prehitel za 15,7 sekunde.

Šesti je bil Breen, sedmi pa Latvala.

Po petkovem ponesrečenem poletu in poškodbi avtomobila je Tanak uspel rešiti, kar se je rešiti dalo in prišel do osemga mesta. Deseterico zaključujeta Kopecki s Škodo in Suninen z drugo Fiesto.

1 Thierry Neuville, N.Gilsoul Hyundai Shell Mobis WRT Hyundai 3h29m18.7s
2 Sebastien Ogier, J.Ingrassia M-Sport Ford WRT Ford 0.7s
3 Esapekka Lappi, J.Ferm Toyota Gazoo Racing WRT Toyota 1m56.3s
4 Hayden Paddon, S.Marshall Hyundai Shell Mobis WRT Hyundai 2m55.2s
5 Mads Ostberg, T.Eriksen Citroen Total Abu Dhabi WRT Citroen 3m10.9s
6 Craig Breen, S.Martin Citroen Total Abu Dhabi WRT Citroen 4m31.7s
7 Jari-Matti Latvala, M.Anttila Toyota Gazoo Racing WRT Toyota 11m22.1s
8 Ott Tanak, M.Jarveoja Toyota Gazoo Racing WRT Toyota 12m38.2s
9 Jan Kopecky, P.Dresler Skoda Motorsport II Skoda 13m14.6s
10 Teemu Suninen, M.Markkula M-Sport Ford WRT Ford 15m30.4s

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1998-2018 Avtomanija