Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
WRC novice   |   WRC Turčija
Tanak z zmago v boju za naslov
30-letni Estonec je dobil svoj tretji rally zapored in se vključil v troboj za naslov svetovnega prvaka.
Uredništvo
16. september 2018 | 17:57:11

Potem ko sta odstopila tako Neuville kot Ogier, je imel Tanak lahko pot do zmage na enem od najbolj zahtevnih rallyjev v zadnjih letih.

Tanak je bil v petek samo deveti, a je izkoriščal težave tekmecev in potem v soboto popoldne še podedoval vodstvo od Mikkelsena, ki je imel težave s prenosom. Od prevzema vodstva na SS1 je Toyota potrdila, da bo uporabila moštvene ukaze in da bo Latvala ostal za svojim kolegom iz moštva.

Tanak je zdaj v prvenstvu drugi, 13 točk za Neuvillom in 11 pred Ogierjem, Toyota pa je prav tako prevzela vodstvo v skupnem točkovanju.

Tako Neuville kot Ogier sta se vrnila na rally v nedeljo, Belgijec je prišel po pet točk na superstage in jih tudi dobil, medtem ko jih je Ogier za drugo mesto štiri. Pri M-Sportu so z Evansovo »napako« v časovni kontroli tudi omogočili, da je bil Ogier na koncu 10. in je dobil eno točko še za uvrstitev na rallyju.

Paddon je s tretjim mestom prilepil obliž na Hyundaijevo rano, četrti pa je bil Sunine kot najboljši Ford.

1 Ott Tanak, M.Jarveoja Toyota Gazoo Racing WRT Toyota 3h59m24.5s
2 Jari-Matti Latvala, M.Anttila Toyota Gazoo Racing WRT Toyota 22.3s
3 Hayden Paddon, S.Marshall Hyundai Shell Mobis WRT Hyundai 1m46.3s
4 Teemu Suninen, M.Markkula M-Sport Ford WRT Ford 4m10.9s
5 Andreas Mikkelsen, A.Jager Hyundai Shell Mobis WRT Hyundai 7m11.7s
6 Henning Solberg, I.Minor Henning Solberg Skoda 13m40.6s
7 Jan Kopecky, P.Dresler Skoda Motorsport II Skoda 18m25.2s
8 Simone Tempestini, S.Itu Simone Tempestini Citroen 19m37.1s
9 Chris Ingram, R.Whittock Toksport WRT Skoda 20m21.3s
10 Sebastien Ogier, J.Ingrassia M-Sport Ford WRT Ford 20m51.2s
Poznavalec16.9.2018 19:44:04
Preporod Toyote v drugem delu sezone kaže trenutno vodstvo na konstruktorski lestvici...presenečenje ralliya Henning Solberg in Hayden Paddon...citroen ponovno s težavami, najboljši v ekipi Al Quassimi.
Alexevo18.9.2018 20:08:54
Rally na trenutke napet kot struna. Po začetnem mnenju da je rally prezahteven, ves navdušen. Vsaj en tak rally na sezono mora biti. Zadovoljen z razpletom v smislu borbe za naslov, mi je pa v vsem dogajanju najbolj žal za Craiga Breena. Tip res nima sreče (solze na koncu HP, kjer je prebil pnevmatiko in izgubil drugo mesto pa itak povedo vse o njegovem vložku). Čestitke Tanaku...velika mera pametne vožnje in še nekaj sreče in rezultat je tu. Tudi Latvala in Paddon nista razočarala. V WRC2 pa škoda da je boj dveh top voznikov odločila tehnika...Raje bi videl da bi šlo na nož s časi, saj jih na istem rallyu težko vidimo skupaj :D

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1998-2018 Avtomanija