Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
WRC novice   |   WRC Španija - nedelja
Legendarni Loeb dobil španski rally, Ogier v vodstvu
9-kratni svetovni prvak je dosegel svojo prvo zmago po 2013, rojak in nekdanji moštveni kolega Ogier pa je izkoristil smolo tekmecev in se zavihtel na prvo mesto v prvenstvu, do konca pa je le še rally v Avstraliji.
Uredništvo
28. oktober 2018 | 22:41:23

Pa vse ni šlo tako gladko, zadnja preizkušnja je Francozu zaradi napake v rondoju vzela osem sekund, potem ko se je zavrtel in Ogier, ki je SS17 dobil, sem mu je zalepil za vrat. Pred powerstageom je imel le še 3,6 sekunde prednosti in potem vseeno ohranil 2,9 sekunde. Loeb je po šestih letih dobil še svoj 9. španski rally.

Neuville je na SS17 polomil zadnjo desno kolo na skali in končal kot četrti, za Evansom.

Ogier ima pred Neuvillom pred zadnjim rallyjem z 204 točkami 3 točke prednosti. 20 točk zadaj je Tanak, ki je bil še v soboto pred predrtjem gume za več kot pol minute v vodstvu. Vseeno je zmagal na powerstageu in osvojil pomembne točke, pri čemer mu je pomagal tudi Latvala, ki je namerno upočasnil in spustil Tanaka na skupno šesto mesto za Sordom z drugim Hyundaijem. Toyota je potem, ko je na začetku rallyja imela kar dvojno vodstvo, rally končala na začelju dobitnikov točk. Tanak kot šesti, Latvala sedmi in Lappi osmi. Dobitnike točk zaključujeta Breen in Mikkelsen.

WRC2 je dobil Rovanpera pred Kopeckyjem, tretji pa je bil s svežim Polom R5 Peter Solberg. Cirkusant Ken Block je svoj rally končal s prevračanjem že na SS7.

1 Sebastien Loeb, D.Elena Citroen Total Abu Dhabi WRT Citroen 3h12m08.0s
2 Sebastien Ogier, J.Ingrassia M-Sport Ford WRT Ford 2.9s
3 Elfyn Evans, D.Barritt M-Sport Ford WRT Ford 16.5s
4 Thierry Neuville, N.Gilsoul Hyundai Shell Mobis WRT Hyundai 17.0s
5 Dani Sordo, C.del Barrio Hyundai Shell Mobis WRT Hyundai 18.6s
6 Ott Tanak, M.Jarveoja Toyota Gazoo Racing WRT Toyota 1m03.9s
7 Esapekka Lappi, J.Ferm Toyota Gazoo Racing WRT Toyota 1m16.6s
8 Jari-Matti Latvala, M.Anttila Toyota Gazoo Racing WRT Toyota 1m26.4s
9 Craig Breen, S.Martin Citroen Total Abu Dhabi WRT Citroen 2m07.0s
10 Andreas Mikkelsen, A.Jager Hyundai Shell Mobis WRT Hyundai 2m48.2s

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija