Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
WRC novice   |   WRC Avstralija - Petek
Citroena na prvih dveh mestih, Ogier v poziciji za naslov
Po petkovem delu sta na vrhu dva Citroena, Ostberg pred Breenom, od tistih, ki še lahko osvojijo naslov, pa je v najboljšem položaju Ogier.
Uredništvo
16. november 2018 | 11:31:28

Ostbergova prednost znaša 6,8 sekunde pred moštvenim kolegom, k vodstvu francoskih dveh posadk pa so pripomogle tudi težave Latvale, ki je na prvem superspecialu zadel balo sena in izgubil ravno toliko časa, da ga je prehitel Breen.

Paddon s Hyundaijem je dan končal kot četrti pred Tanakom s Toyoto, ki je zadnji dve preizkušnji odpeljal s poškodovanim avtom, saj je enkrat pristal v vodi, pozneje pa podrl še ograjo.

Tanak za Ostbergom zaostaja 17 sekund, še 12 več pa Lappi s tretjo Toyoto, ki je prav tako pristal v vodi in imel kar nekaj težav obdržati motor pri življenju.

Glavni konkurent za naslov prvaka, Ogier, začenja Fordovo falango na sedmem mestu in za Lappijem zaostaja 10 sekund, sledita pa Evans in Suninen. Ogier ima trenutno 23 točk več od Tanaka in bi bil ta hip, če se rally zakjuči, že prvak. Glavni konkurent Neuville je le 10. in 10 sekund za Suninenom. Neuville je imel danes kar nekaj težav, od zdrsa v pesek do prebite gume. Če bi se rally končal zdaj, bi bil Ogier osem točk pred Neuvillom, kar pomeni, da Belgijca čaka jutri zares veliko dela, medtem ko mora Ogier le še nadzorovati položaj, poleg tega pa bo Neuville jutri še čistilec.

Dan pa se je slabo končal za Mikkelsena, ki je pred superspecialoma na progi srečal traktor in se potem prevrnil. Na rally se bo vrnil jutri.

1 Mads Ostberg, T.Eriksen Citroen Total Abu Dhabi WRT Citroen 53m37.4s
2 Craig Breen, S.Martin Citroen Total Abu Dhabi WRT Citroen 6.8s
3 Jari-Matti Latvala, M.Anttila Toyota Gazoo Racing WRT Toyota 8.7s
4 Hayden Paddon, S.Marshall Hyundai Shell Mobis WRT Hyundai 12.5s
5 Ott Tanak, M.Jarveoja Toyota Gazoo Racing WRT Toyota 16.9s
6 Esapekka Lappi, J.Ferm Toyota Gazoo Racing WRT Toyota 28.3s
7 Sebastien Ogier, J.Ingrassia M-Sport Ford WRT Ford 38.2s
8 Elfyn Evans, D.Barritt M-Sport Ford WRT Ford 45.2s
9 Teemu Suninen, M.Markkula M-Sport Ford WRT Ford 47.2s
10 Thierry Neuville, N.Gilsoul Hyundai Shell Mobis WRT Hyundai 1m11.9s

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija