Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Se Dakar vrača v Afriko?
Direktor slovitega rallyja, Etienne Lavigne, je medijem povedal, da obstaja možnost, da bo 2020 rally spet v Afriki.
Uredništvo
24. december 2018 | 10:49:36

Dakar se je v Južno Afriko prestavil 2009, potem ko je rally 2008 zaradi terorističnih groženj odpadel.

A težave okrog iskanja dobre rute za 2019 so organizatorje privedle do ideje, da se pogovarjajo z nekaterimi afriškimi državami, da bi se rally vrnil v Afriko. Rally, ki se začne čez dober teden, bo potekal samo v Peruju, potem ko se je Čile zadnji hip umaknil, Argentina in Bolivija pa nista želeli slišati ničesar o izvedbi rallyja 2019.

»V kontekstu težav letošnjega leta je jasno, da razmišljamo o drugih lokacijah, saj ne moremo biti odvisni od odločitev, na katere nimamo vpliva,« je povedal Lavigne.

»Tega si ne moremo privoščiti, saj je Dakar najdaljši rally na svetu in zelo pomemben, zato moramo razmišljati o prihodnosti. Z delom smo pričeli že pred meseci in kontaktirali Alžirijo, Angolo in Namibijo. Večkrat smo bili v Alžiriji in se sestali s politiki in vemo, da jih stvar zelo zanima. Vse ekipe in vozniki vsako leto upajo na atraktiven in zanimiv Dakar. Zato tudi razmišljamo o selitvi.«

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija