Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
WRC novice   |   WRC Monte Carlo - 1. dan
Najbolje začel Tanak
Prva dva brzinca nove sezone WRC v Monte Carlu sta prinesla veliko zanimivega dogajanja.
Uredništvo
24. januar 2019 | 23:22:04

Rally je najbolje začel prav Toyotin dvojec, Tanak je dobil SS1 s petimi sekundami pred Meekom, ki je prvič štartal za Toyoto. A Meeke je potem na drugem brzincu malo pred koncem prebil gumo in padel na sedmo mesto. Na SS2 je bil Tanak potem šele tretji najhitrejši, a je skupno obdržal 9,1 sekunde prednosti pred Ogierjem s Citroenom. Z zmago na SS2 se je Neuville povzpel na tretje mesto in za Tanakom zaostaja za 14,3 sekunde. Belgijec je tvegal z gumami in s supermehkimi gladkimi gumami na SS1 na petem mestu zaostal skoraj za pol minute, se mu je pa tveganje obrestovalo na SS2.

Povratnik Loeb je v svoji novi karieri za Hyundai kot četrti končal SS1 in bil tudi najboljši Hyundaijev voznik, a se je na SS2 uštel z gumami in na suhi cesti izgubil ogromno časa in končal dan kot osmi, vseeno pa je Francoz le 10 sekund za četrtim mestom.

Citroenov novinec Lappi je četrti s pol minute zaostanka za Neuvillom na tretjem in tik pred Latvalo in Evansom, pred Loebom pa je na sedmem mestu še Meeke. Drugi Fordov voznik Tidemand je s konzervativno vožnjo končal kot deseti z minuto in 41 sekundami zaostanka in 42 sekund za Mikkelsenom na devetem. Tretja Fiesta s Suninenom je končala v jarku že na SS1. Finec bi se morda še izvlekel, a ga je takoj za njim v dno avtomobila torpediral še Rovanpera.

1 Ott Tanak, M.Jarveoja Toyota Gazoo Racing WRT Toyota 26m33.0s
2 Sebastien Ogier, J.Ingrassia Citroen Total WRT Citroen 9.1s
3 Thierry Neuville, N.Gilsoul Hyundai Shell Mobis WRT Hyundai 14.3s
4 Esapekka Lappi, J.Ferm Citroen Total WRT Citroen 45.2s
5 Jari-Matti Latvala, M.Anttila Toyota Gazoo Racing WRT Toyota 46.4s
6 Elfyn Evans, S.Martin M-Sport Ford WRT Ford 48.2s
7 Kris Meeke, S.Marshall Toyota Gazoo Racing WRT Toyota 53.8s
8 Sebastien Loeb, D.Elena Hyundai Shell Mobis WRT Hyundai 55.2s
9 Andreas Mikkelsen, A.Jager Hyundai Shell Mobis WRT Hyundai 59.6s
10 Pontus Tidemand, O.Floene M-Sport Ford WRT Ford 1m41.1s

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija