Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
WRC novice   |   WRC Monte Carlo – 2. dan
Ogier po petku za odtenek na vrhu
Drugi dan v zaledju Azurne obale se je končal z minimalnim vodstvom Ogierja pred Neuvillom.
Uredništvo
26. januar 2019 | 1:01:14

Dnevna bitka se je začela razpletati popoldne, ko je Ogier začel 3,4 sekunde za Neuvillom , ta pa je napravil napako takoj po štartu in zapeljal na stransko cesto, pri čemer je izgubil 20 sekund. Do konca preizkušnje je uspel nadoknaditi 18 sekund, a že na naslednji preizkušnji je Ogier z več gladkimi gumami udaril nazaj in povečal vodstvo na 14 sekund. Na zadnji preizkušnji dneva je potem Neuville odpeljal v svojem svetu in dan končal le 2 sekundi za Ogierjem.

Na tretjem mestu je Tanak v začetku popoldneva izpadel iz boja zmago, a obdržal prednost na tretjem mestu, potem pa je na SS7 prebil gumo in izgubil 2 minuti in 20 sekund, s čemer je padel na sedmo mesto. Kljub temu, da je na zadnji preizkušnji dneva zaostal le za Neuvillom, je njegov zaostanek za šestim mestom in Evansom tri četrt minute.

SS7 je dobil Loeb in ob Tanakovih težavah prišel tudi na tretje mesto, na zadnji preizkušnji pa je končal le kot sedmi in padel za Mikkelsena in Latvalo na peto mesto. Boj za tretje mesto je še povsem odprt, Mikkelsen na tretjem ima sedem sekund prednosti pred Latvalo, za njim pa Loeb zaostaja le za 8 desetink. Meeke je s tretjo Toyoto oddaljen osmi in za sedmim Tanakom zaostaja že 3 minute.

1 Sebastien Ogier, J.Ingrassia Citroen Total WRT Citroen 1h37m17.3s
2 Thierry Neuville, N.Gilsoul Hyundai Shell Mobis WRT Hyundai 2.0s
3 Andreas Mikkelsen, A.Jager Hyundai Shell Mobis WRT Hyundai 1m17.7s
4 Jari-Matti Latvala, M.Anttila Toyota Gazoo Racing WRT Toyota 1m25.1s
5 Sebastien Loeb, D.Elena Hyundai Shell Mobis WRT Hyundai 1m25.9s
6 Elfyn Evans, S.Martin M-Sport Ford WRT Ford 1m47.5s
7 Ott Tanak, M.Jarveoja Toyota Gazoo Racing WRT Toyota 2m34.9s
8 Kris Meeke, S.Marshall Toyota Gazoo Racing WRT Toyota 5m33.0s
9 Gus Greensmith, E.Edmondson M-Sport Ford WRT Ford 7m00.1s
10 Yoann Bonato, B.Boulloud Citroen Total Citroen 7m06.7s

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija