Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
WRC novice   |   WRC Monte Carlo – 4. dan
Prvi rally sezone Ogierju
Sebastien Ogier je v dramatičnem zaključku dobil prvi rally nove sezone.
Uredništvo
27. januar 2019 | 22:42:52

Ogier je vodstvo vzel v svoje roke v petek popoldne in ga od takrat ni več spustil iz rok, kljub temu, da mu je Neuville dihal za ovratnik z le nekaj sekundami zaostanka. Zaostanek ni bil nikoli večji od 5,8 sekunde.

V nedeljo je Neuville že klatil razliko, ki je v soboto zvečer znašala 4,3 sekunde in jo dopoldne zmanjšal za 1,1 sekunde. Na predzadnjem brzincu je Neuville zmagal z 2,8 sekunde in na power stage prišel le s štirimi desetinkami zaostanka. Na polovici je bil Neuville že spredaj, a je potem Ogier našel nekaj dodatne hitrosti in z drugim časom brzinca zmagal z 2,2 sekunde prednosti. To je tudi sedma Ogierjeva zmaga v Monte Carlu in šesta zaporedna.

Tretje mesto je po težavah v petek osvojil Ott Tanak, njegove sobotne in nedeljske zmage so Estonca postavile izven konkurence. Po petku je bil še dve minuti in pol za Ogierjem, soboto pa je končal 20 sekund za tretjim mestom. V nedeljo je dobil še SS13 in SS14 in prehitel tako Loeba kot Latvalo.

Loeb je v petek dobil dve preizkušnji in v soboto držal tretje mesto. A v nedeljo se ni mogel več upirati Tanakovemu pohodu, je pa uspel zadržati četrto mesto pred Latvalo. Šesti je bil Meeke, a 5 minut in pol ni pravi pokazatelj hitrosti, saj je imel težave z gumo in potem še s platiščem.

Prvi rally letošnje sezone pa je popolno razočaranje za M-Sport Ford. Evans je na SS10 končal pod cesto v drevesu, Suninen je priletel v jarek že na SS1 in se potem nekako vrnil do 11. mesta, Tidemand pa je odstopil zaradi poškodbe vpetja.

Na trapast način se je izločil tudi Mikkelsen s Hyundajem, ko je v zadnji ovinek SS9 pripeljal na polno in v zidu odtrgal zadnje levo kolo. WRC gre naprej čez tri tedne na Švedskem.

1 Sebastien Ogier, J.Ingrassia Citroen Total WRT Citroen 3h21m15.9s
2 Thierry Neuville, N.Gilsoul Hyundai Shell Mobis WRT Hyundai 2.2s
3 Ott Tanak, M.Jarveoja Toyota Gazoo Racing WRT Toyota 2m15.2s
4 Sebastien Loeb, D.Elena Hyundai Shell Mobis WRT Hyundai 2m28.2s
5 Jari-Matti Latvala, M.Anttila Toyota Gazoo Racing WRT Toyota 2m29.9s
6 Kris Meeke, S.Marshall Toyota Gazoo Racing WRT Toyota 5m36.2s
7 Gus Greensmith, E.Edmondson M-Sport Ford WRT Ford 13m04.6s
8 Yoann Bonato, B.Boulloud Citroen Total Citroen 13m56.5s
9 Stephane Sarrazin, J-J.Renucci Stephane Sarrazin Hyundai 14m06.8s
10 Adrien Fourmaux, R.Jamoul Adrien Fourmaux Ford 16m03.4s

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija