Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
WRC novice   |   WRC Švedska
Petek pripadel Suninenu
Teemu Suninen s Fordom je petek končal na prvem mestu , medtem ko sta Latvala in Ogier zletela s ceste.
Uredništvo
16. februar 2019 | 11:12:21

Tako Suninen kot Latvala s Toyoto sta dopoldne hitro napredovala po lestvici in popoldne zavzela drugo in prvo mesto, potem pa je Suninen na drugi popoldanski preizkušnji prevzel vodstvo pred Latvalo, dopoldne še vodilni Tanak pa je zdrsnil na tretje.

Dan se je potem slabo končal za Latvalo. Ta se je zaril v kup snega in rabil 24 minut, da se je izkopal iz njega. Pri Toyoti so se zato odločili, da odstopi in nadaljuje v nedeljo nadaljuje s sedemminutnim zaostankom.

V mraku je tudi Suninen naletel na težave, snele so se dodatne luči in posledično je izgubil 11 sekundo prednosti pred Tanakom, razlika pa je vendarle ostala v prid Suninenu, ki je pred Tanakom dan zaključil z dvema sekundama prednosti. Na tretje mesto se je prebil Mikkelsen, ki je naslednji izkoristil številne težave ostalih konkurentov.

Evans se je na SS2 zavrtel, vendar je dobil štiri popoldanske preizkušnje in se prebil na četrto mesto, tudi na račun Ogiera in Neuvillea.

Ogier je na Svullryji zadel v sneg in obtičal in odstopil. Na petem mestu je dan zaključil njegov moštveni kolega Lappi, Loeb, ki se sprva na snegu ni najbolje znašel, pa je popoldne vozil bolje in se z 10. mesta prebil na 6.

Neuville je imel veliko težav, dvakrat se je zavrtel, vozil je kot prvi in dan končal na sedmem mestu, mesto pred Meekom. Deseterico zaključujeta TIdemand s Fiesto n Veiby iz WRC2 s Polom.

1 Teemu Suninen, M.Salminen M-Sport Ford WRT Ford 1h11m05.3s
2 Ott Tanak, M.Jarveoja Toyota Gazoo Racing WRT Toyota 2.0s
3 Andreas Mikkelsen, A.Jager Hyundai Shell Mobis WRT Hyundai 17.8s
4 Elfyn Evans, S.Martin M-Sport Ford WRT Ford 28.6s
5 Esapekka Lappi, J.Ferm Citroen Total WRT Citroen 42.0s
6 Sebastien Loeb, D.Elena Hyundai Shell Mobis WRT Hyundai 48.8s
7 Thierry Neuville, N.Gilsoul Hyundai Shell Mobis WRT Hyundai 52.7s
8 Kris Meeke, S.Marshall Toyota Gazoo Racing WRT Toyota 53.1s
9 Pontus Tidemand, O.Floene M-Sport Ford WRT Ford 1m24.4s
10 Ole-Christian Veiby, J.Andersson Ole Christian Veiby Volkswagen 2m39.7s

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija