Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
WRC novice   |   WRC Mehika – sobota
Ogier kot vodilni v zadnji dan
Sebastien Ogier je povečal vodstvo v Mehiki, Evansu na drugem mestu pa za vrat diha Tanak.
Uredništvo
10. marec 2019 | 0:09:20

Edini preostali Citroenov voznik si je pred nedeljo ustvaril 27 sekund prednosti, a tudi Ogier ni imel lahkega dneva – dopoldne je prebil gumo, potem pa ob rdeči zastavi na Guanajuatitu ob rdeči zastavi dobil še povprečni čas. Tudi popoldne je enkrat na veliki luži v Leonu bočno priletel v bale in izgubil še šest sekund. Za njim je Tanak pospešeno lovil Evansa in je dobil 2 od treh makadamskih preizkušenj, Evansu je odgriznil 19,6 sekunde in bo zadnje tri preizkušnje v nedeljo za Britancem lovil 2,2 sekunde zaostanka.

Tanak je zmanjšal zaostanek tudi za Ogierjem in za njim zaostaja manj kot pol minute. Za Tanakom je Neuville kot najboljši voznik Hyundaija za vodilnim ob koncu dneva zaostal za 46,5 sekunde. Sledi Meeke, ki je soboto zjutraj celo vodil, a je prebil gumo in poškodoval vzmetenje.

Tudi Meeke je imel težave na superspecialu v Leonu in zadel v ograjo iz gum, Yaris je obtičal v drugi prestavi in Meeke je izgubil minuto na drugih dveh superspecialih.

Dan je zaznamovala rdeča zastava na dopoldanski preizkušnji, ko je Citroenov Lappi zapeljal s ceste, Ogier pa je prav takrat prebil gumo. Med nekaterimi dirkači je zaokrožilo mnenje, da so pri Citroenu to naredili namerno, da bi zavarovali Ogierjevo vodstvo, organizator pa je potem dogodek pojasnil, da je bila to odločitev komisarja na stezi.

Na šestem in sedmem mestu najdemo Guerro in Wilinsona iz WRC2.

Povratniki po odstopu, Latvala, Sordo in Mikkelsen so se tekom dneva prebili na 9. do 11. mesto mimo preostalega WRC2 polja.

Nenavaden dogodek se je pripetil popoldne tudi Mikkelsenu, ki je kot prvi na Guanajuatitu moral ustaviti pred cestno ograjo, da je njegov sovoznik Andreas Jaeger splezal iz i20 in jo odprl.

1 Sebastien Ogier, J.Ingrassia Citroen Total WRT Citroen 2h57m21.4s
2 Elfyn Evans, S.Martin M-Sport Ford WRT Ford 27.0s
3 Ott Tanak, M.Jarveoja Toyota Gazoo Racing WRT Toyota 29.2s
4 Thierry Neuville, N.Gilsoul Hyundai Shell Mobis WRT Hyundai 1m15.7s
5 Kris Meeke, S.Marshall Toyota Gazoo Racing WRT Toyota 4m37.1s
6 Benito Guerra, J.Zapata Benito Guerra jr. Skoda 12m06.0s
7 Marco Bulacia Wilkinson, F.Cretu Marco Bulacia Wilkinson Skoda 15m39.6s
8 Jari-Matti Latvala, M.Anttila Toyota Gazoo Racing WRT Toyota 16m32.4s
9 Ricardo Trivino, M.Marti Ricardo Trivino Skoda 21m59.6s
10 Dani Sordo, C.del Barrio Hyundai Shell Mobis WRT Hyundai 21m59.7s

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija