Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
WRC novice   |   WRC Francija – Petek
Evans na vrhu, kolobocije s časi
Evans bo prvi dan Korzike prespal na vrhu razpredelnice, potem ko so komisarji korigirali njegov čas zaradi premične ovire Meeka.
Uredništvo
30. marec 2019 | 8:13:31

Evans je že popoldne prešel v vodstvo in vse je kazalo,d a bo tam tudi ostal, a je na Alta Rocci 3 kilometre pred koncem naletel na počasnega Meeka s Toyoto, ozka cesta pa ni omogočala prehitevanja, Meeke pa Evansa ni opazil za sabo. Tako je Evans zadnjo preizkušnjo končal 10 sekund za Tanakom in padel na tretje mesto, vendar so komisarji pregledali njegov posnetek in mu dali enak čas kot Tanaku, kar pomeni, da Evans vodi za 4,5 sekunde pred njim.

Meeke se je počasi vlekel proti cilju, potem ko je poškodoval zadnje vzmetenje, takoj po prihodu v cilj pa se je Evansu tudi opravičil.

Na drugem in tretjem mestu sta Tanak in Neuville, oba znotraj 10 sekund zaostanka za Evansom, medtem, ko drugo skupino sestavljajo štirje dirkači, Sordo, Suninen, Ogier in Lappi, ki zaostajajo med pol in tričetrt minute.

Na osmem mestu z dvema minutama in pol zaostanka je Loeb, ki je zjutraj poškodoval volanski mehanizem in padel skoraj 50 mest nazaj. Do konca dneva se je uspel vrniti v prvo deseterico.

1 Elfyn Evans, S.Martin M-Sport Ford WRT Ford 1h09m39.6s
2 Ott Tanak, M.Jarveoja Toyota Gazoo Racing WRT Toyota 4.5s
3 Thierry Neuville, N.Gilsoul Hyundai Shell Mobis WRT Hyundai 9.8s
4 Dani Sordo, C.del Barrio Hyundai Shell Mobis WRT Hyundai 26.1s
5 Teemu Suninen, M.Salminen M-Sport Ford WRT Ford 30.9s
6 Sebastien Ogier, J.Ingrassia Citroen Total WRT Citroen 36.3s
7 Esapekka Lappi, J.Ferm Citroen Total WRT Citroen 46.3s
8 Sebastien Loeb, D.Elena Hyundai Shell Mobis WRT Hyundai 2m27.9s
9 Eric Camilli, F-X.Buresi Eric Camilli Volkswagen 2m46.4s
10 Yoann Bonato, B.Boulloud Yoann Bonato Citroen 3m06.4s

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija