Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
WRC novice   |   WRC Francija – Sobota
Neuville na vrhu pred zadnjim dnem
Potem, ko je Tanak dobro odpeljal celotno dopoldne na vrhu razpredelnice pred Evansom in Neuvillom, dokler svoje ni dodala guma.
Uredništvo
30. marec 2019 | 19:37:18

Tanak je imel pred Evansom 2,3 sekunde prednosti, na SS10 pa je Evans prednost zmanjšal na 1,6 sekunde, epski dvoboj pa se je predčasno zaključil na SS11, ko se je Tanak ustavil s prebito gumo, menjava pa mu je vzela 2 minuti, zaradi česar je Estonec padel na sedmo mesto. Do konca dneva je sicer prišel do šestega mesta, a smola je več kot očitno prikrajšala gledalce za fantastičen boj za zmago.

Neuville na tretjem je v soboto počasi izgubljal stik z vodilnima, potem pa je po težavah Tanaka stopil na plin. Na zadnji preizkušnji dneva je prehitel Evansa za 16 sekund in 11 sekund zaostanka v zadnji dan prenesel s štirimi sekundami prednosti na vrhu.

Največji skok je uspel Ogierju, ki je dan začel na šestem mestu in se na koncu prebil pred Sorda z dobro sekundo prednosti. Oba za Neuvillom zaostajata za 49 in 50 sekund.

Peti bo šel v zadnji dan Suninen z minuto in 32 sekundami zaostanka, šesti pa je kot rečeno Tanak, ki za Neuvillom zaostaja 1:54. Sedmi je Lappi s Citroenom, Loebu pa tudi prenastavitev njegovega Hyundaia v opoldanski pavzi ni pomagala in je še vedno na osmem mestu s tremi minutami in 21 sekundami zaostanka. Malo več kot pol minute zaostaja Meeke, deseterico pa zaključuje Latvala, ki zaostaja še enkrat več kot Meeke.

1 Thierry Neuville, N.Gilsoul Hyundai Shell Mobis WRT Hyundai 2h56m50.0s
2 Elfyn Evans, S.Martin M-Sport Ford WRT Ford 4.5s
3 Sebastien Ogier, J.Ingrassia Citroen Total WRT Citroen 44.8s
4 Dani Sordo, C.del Barrio Hyundai Shell Mobis WRT Hyundai 49.9s
5 Teemu Suninen, M.Salminen M-Sport Ford WRT Ford 1m32.1s
6 Ott Tanak, M.Jarveoja Toyota Gazoo Racing WRT Toyota 1m54.5s
7 Esapekka Lappi, J.Ferm Citroen Total WRT Citroen 1m59.3s
8 Sebastien Loeb, D.Elena Hyundai Shell Mobis WRT Hyundai 3m21.4s
9 Kris Meeke, S.Marshall Toyota Gazoo Racing WRT Toyota 3m55.9s
10 Jari-Matti Latvala, M.Anttila Toyota Gazoo Racing WRT Toyota 6m35.4s

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija