Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
WRC novice   |   WRC Francija – Nedelja
Neuville pred nosom pobral zmago Evansu
Thierry Neuville je na zadnji preizkušnji prehitel Evansa s Fiesto, potem ko je ta prebil gumo.
Uredništvo
31. marec 2019 | 20:32:27

Evans je pred Powerstageom imel 11,5 sekund pred Belgijcem, potem ko je celo dopoldne odlično vozil in se vrnil na vrh, ki ga je izgubil v soboto. A Evans je prav na zadnji preizkušnji pokasiral predrtje sprednje desne gume, zaradi katerega je padel na tretje mesto.

Neuville je tako dobil prvi rally letos in zdaj vodi v prvenstvu, dve točki pred Ogierjem, ta ni dobil niti ene preizkušnje ta vikend, a vseeno končal kot drugi. Ogier se je celoten vikend pritoževal, da ne najde pravih nastavitev podvozja na svojem C3.

Evans je povedel že v petek in se dajal s Tanakom, dokler ta v soboto ni prebil gume na SS11 in izgubil dve minuti. Tanak je na Korziki sicer rešil šesto mesto, a s prvega padel na tretje mesto v prvenstvu.

Četrti je bil Sordo s Hyundaijem, ki je dobil tudi 48-kilometrsko Castagniccio. Večino rallyja je vozil pred Ogierjem, v nedeljo pa so mu nagajale zavore. Peto mesto je osvojil Suninen in Fiesto pripeljal v cilj brez poškodb. Sedmi za Tanakom je bil Lappi, Loeb pa je na osmem mestu svojo usodo zapečatil že v petek s polomljenim vpetjem, potem ko je zadel v robnik.

Deveti je bil Meeke, ki pa je varčeval z gumami, da je dobil powerstage, deseterico pa zaključuje Latvala.

1 Thierry Neuville, N.Gilsoul Hyundai Shell Mobis WRT Hyundai 3h22m59.0s
2 Sebastien Ogier, J.Ingrassia Citroen Total WRT Citroen 40.3s
3 Elfyn Evans, S.Martin M-Sport Ford WRT Ford 1m06.6s
4 Dani Sordo, C.del Barrio Hyundai Shell Mobis WRT Hyundai 1m18.4s
5 Teemu Suninen, M.Salminen M-Sport Ford WRT Ford 1m24.6s
6 Ott Tanak, M.Jarveoja Toyota Gazoo Racing WRT Toyota 1m40.0s
7 Esapekka Lappi, J.Ferm Citroen Total WRT Citroen 2m09.1s
8 Sebastien Loeb, D.Elena Hyundai Shell Mobis WRT Hyundai 3m39.2s
9 Kris Meeke, S.Marshall Toyota Gazoo Racing WRT Toyota 5m06.3s
10 Jari-Matti Latvala, M.Anttila Toyota Gazoo Racing WRT Toyota 6m44.6s
Poznavalec1.4.2019 9:50:46
Evans se bo moral se marsikaj nauciti, zadnjo HP se ne pritiska na polno, če imaš že zagotovljeno prvo ali drugo mesto, vseeno pa presenečenje rallija...polomija tudi pri Toyoti...Ott Tanak ponovno vulkanizer na HP-ju...Loebu pa kot kaže ne diši tale Hyundai:)
Alexevo1.4.2019 12:13:00
Poznavalec...no ja...prvo kot prvo, Evans ni imel zagotovljenega prvega mesta. Kot drugo, ni pritiskal na polno, kot je v intervjuju po koncu tudi povedal. Gumo je predrl na ravnem odseku ceste in niti ne v zavoju. Veš pa, da nihče ni zadovoljen z drugim mestom, če ve, da ima šanse za zmago. Druga zgodba bi bila, če bi pred power stage-om zaostajal 11.5 sekunde......
Poznavalec1.4.2019 14:13:37
Mislim, da za ekipo M-sport-a je drugo mesto več kot odlična uvrstitev:)...vsekakor so pa napovedovali veliko slabše rezultate ekipi Forda kot jih trenutno spremljamo skuipno 4. mesto Elfyn-a na lestvici voznikov je dobra popotnica.
Alexevo1.4.2019 20:15:33
Vsekakor.. Tudi tretje mesto je super po eni strani. Sem pa se vedno mnenja, da pri tem neljubem dogodku, ni bila kriva Evansova prenapadalna vožnja. Upam da ga letos se vidimo v takem elementu, kot je bil na primer v 13 hitrostni preizkušnji. 😁

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija