Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
WRC novice   |   WRC Argentina – sobota
Neuvillle s prednostjo v zadnji dan
Belgijec je na pragu druge letošnje zmage, v nedeljo ga čakajo le še tri preizkušnje, pred Mikkelsenom pa ima 45 sekund prednosti.
Uredništvo
28. april 2019 | 12:24:55

Neuvilleovo soboto je zaznamoval tesen boj s Tanakom, dokler Estonec ni odstopil in pustil Neuvilla s precejšnjo prednostjo pred zasledovalci. Pri Toyoti sumijo, da je k odstopu botrovala okvara akumulatorja ali alternatorja. Mikkelsen je potem dobil še zadnjo preizkušnjo dneva in utrdil dvojno vodstvo Hyundaija. Tretji je dan zaključil Meeke, ki pa je potem dobil kazen 10 sekund zaradi napačno odpeljanega križišča, kjer sta vodili dve cesti, Meeke pa je izbral desno, ki ni bila vrisana na potni knjigi. Enaka kazen bi doletela Tanaka, dobil pa jo je Ostberg kot tretji, ki je tam zapeljal po svoje. Težave so imeli tudi drugi, Ogier, ki se je do zadnjega odločal, na katero cesto bo zapeljal, je pri tem udaril v steber ograje in pokvaril servo volan.

Ogier je po kazni Meeka prišel na tretje mesto, ta zdaj za Francozom zaostaja za slabih 8 sekund. Četrti je Sordo z minimalno prednostjo pred kaznovanim Meekom. Šesti je Latvala, ki je imel nekaj tehničnih težav na SS15 z motorjem, peterica pa se bo udarila za drugo mesto.

Sledijo Suninen, Ostberg z WRC2 Pro, deveti je Heller s Fiesto R5 in deseterico zaključuje Paragvajec Galanti s Toyoto R5. Če bodo čez noč uspeli popraviti Tanakov avto, se bo Estonec v zadnji dan vključil na devetem mestu.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija