Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
WRC novice   |   WRC Portugalska
Tanak drugič zapored
Tanak je na Portugalskem dobil svoj drugi rally zapored pred Neuvillom in Ogierjem, potem ko se je Meeke poslovil na powerstageu.
Uredništvo
2. junij 2019 | 16:19:50

Meeke je bil na tretji stopnički pred zaključkom rallyja potem pa je v desnem ovinku zapel za oviro in utrgal sprednji desni del Yarisa, s tem je na tretje mesto spustil Ogierja, Tanak pa je pred Neuvillom zmagal za 15,9 sekunde. V prvenstvu še vedno vodi Ogier za dve točki, potem ko je dobil powerstage. Tanak je na koncu namerno spustil hitrost, da ne bi bil pometač na naslednji preizkušnji na Sardiniji.

Tanak je na čelo rallyja prišel v petek zjutraj po 3. Preizkušnji, ko je vodilni Sordo zaostal zaradi težav z dovodom goriva. Estonec potem vodstva do cilja ni izpustil, ni pa si ustvaril večje prednosti, potem ko sta preostali Toyoti z Meekom in Latvalo tvojila vodilno trojico.

Latvala je v soboto prišel Tanaku že na 5,1 sekunde s tršimi gumami, potem pa je moral odstopiti zaradi polomljenega vzmetenja.  Podobno težavo je imel tudi Tanak in do večera ga je Meeke ujel že na 4,3 sekunde, tretji pa je bil Neuville z 9,2 s zaostanka. Neuville v nedeljo ni mogel slediti Tanakovemu tempu, je pa opravil z Meekom.

Kot četrti je končal Suninen, ki je v petek po težavah z zavorami padel na šesto mesto. Peti je bil Evans, ki je imel v petek zjutraj težave s senzorjem stopalke za plin, ki pa ga je popravil sam.

Šesti je bil Rovanpera, ki je z novo Fabio R5 Evo dobil tudi WRC2, sedmi pa je bil Kopecki.

1 Ott Tanak, M.Jarveoja Toyota Gazoo Racing WRT Toyota 3h20m22.8s
2 Thierry Neuville, N.Gilsoul Hyundai Shell Mobis WRT Hyundai 15.9s
3 Sebastien Ogier, J.Ingrassia Citroen Total WRT Citroen 57.1s
4 Teemu Suninen, M.Salminen M-Sport Ford WRT Ford 2m41.5s
5 Elfyn Evans, S.Martin M-Sport Ford WRT Ford 7m08.3s
6 Kalle Rovanpera, J.Halttunen Skoda Motorsport Skoda 10m34.2s
7 Jan Kopecky, P.Dresler Skoda Motorsport Skoda 11m41.9s
8 Pierre-Louis Loubet, V.Landais Pierre-Louis Loubet Skoda 12m46.3s
9 Jari-Matti Latvala, M.Anttila Toyota Gazoo Racing WRT Toyota 13m06.7s
10 Emil Bergkvist, P.Barth Emil Bergkvist Ford 14m28.4s

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija