Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
WRC novice   |   WRC
2022 prihaja hibridna doba
FIA je včeraj potrdila novo generacijo WRC dirkalnikov, ki bo od 2022 imela hibridni pogon.
Uredništvo
15. junij 2019 | 9:31:02

Tako bodo prva tri leta na voljo standardne baterije in elektromotorji, 2025 pa bi lahko dirkalniki izkoriščali tudi obnovljeno energijo, podobno kot v F1, s čemer bi dobili nekaj več negotovosti in tehnične svobode pri proizvajalcih. To je odvisno od tega, kako se bodo v prvih treh letih obnesli hibridi.

»Avtomobili bodo imeli dodatni hibridni sistem, ki bo sestavljen iz standardnih komponent za prva tri leta, od 2025 pa bo na voljo več tehnične svobode,« so povedali na konziliju v petek.

»Cilj je, da lahko dirkalniki vozijo samo na elektriko na mestih in da dobijo poseben električni boost na posebnih preizkušnjah.«

Šasija bo še vedno originalna ali cevasta, prek katere bo narejena podoba serijskega avtomobila. Dovoljeno bo tudi pomanjševanje podobe, tako da bodo lahko tudi večji avtomobili skladni s predpisi o dimenzijah.

FIA načrtuje tudi le enega opremljevalca z gumami od 2021 do 2024, nazadnje je to bil Pirelli med 2008 in 2010. FIA to opravičuje z omejevanjem stroškom in preprečevanjem izbruha gumarske vojne.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija