Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
WRC novice   |   WRC Italija
Tanak izgubil zmago na power stageu
Rally po Sardiniji se je tik pred koncem končal s šokom za Totoyo, ko je že vse kazalo na zmago Tanaka, tretjo zapored.
Peter Pirkovič
16. junij 2019 | 16:01:00

Tanak je po dominantni vožnji skozi celoten vikend prišel na powerstage s 26,7 sekunde prednosti pred Sordom, a je izgubil 2 minuti in padel na peto mesto, potem ko se je ukvarjal s težavami svoje Toyote. Čeprav je bil po zaključku Estonec redkobeseden, je Toyota pozneje sporočila, da sumi okvaro servo volana. Tako je Sordo osvojil svojo drugo zmago, 13,7 sekunde pred Teemujem Suninenom s Fordom, tretji pa je bil Mikkelsen.

Sordo je sicer v petek povedel na Sardiniji, a ga je potem prehitel Tanak, ki je v soboto dobil vseh šest brzincev. Tanak je nato v nedeljo računal na umirjeno vožnjo in tretjo zaporedno zmago, a ga je okvara na powerstageu stala zmage. Kljub smoli je Tanak zdaj vodilni v prvenstvu s štirimi točkami pred Ogierjem in sedmimi pred Neuvillom, oba sta imela na največjem italijanskem otoku obilico težav.

Ogier je v petek zadel skalo in polomil sprednjo levo roko ter odstopil. V soboto se je vrnil in tokrat polomil vpetje zadaj levo. Potem je čakal le še powerstage in z drugim mestom osvojil 4 točke. Neuville je v petek po napaki sovoznika naredil pirueto in poškodoval hladilnik, potem pa še odstrelil v križišču naravnost. Izguba časa je pomenila le šesto mesto in še tri točke za power stage.

1 Dani Sordo, C.del Barrio Hyundai Shell Mobis WRT Hyundai 3h32m27.2s
2 Teemu Suninen, M.Salminen M-Sport Ford WRT Ford 13.7s
3 Andreas Mikkelsen, A.Jager Hyundai Shell Mobis WRT Hyundai 32.6s
4 Elfyn Evans, S.Martin M-Sport Ford WRT Ford 33.5s
5 Ott Tanak, M.Jarveoja Toyota Gazoo Racing WRT Toyota 1m30.1s
6 Thierry Neuville, N.Gilsoul Hyundai Shell Mobis WRT Hyundai 2m06.7s
7 Esapekka Lappi, J.Ferm Citroen Total WRT Citroen 2m59.6s
8 Kris Meeke, S.Marshall Toyota Gazoo Racing WRT Toyota 4m40.1s
9 Kalle Rovanpera, J.Halttunen Skoda Motorsport Skoda 8m24.6s
10 Jan Kopecky, P.Dresler Skoda Motorsport Skoda 8m49.2s

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija