Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
WRC novice   |   WRC Švedska
Evans s Toyoto dobil Rally po Švedski
Elfyn Evans je dobil svoj drugi rally za svetovno prvenstvo, potem ko je slavil na skrajšanji švedski preizkušnji.
Peter Pirkovič
16. februar 2020 | 17:56:00

Drugo mesto je z 12,7 sekunde osvojil svetovni prvak Ott Tanak, Rovanpera pa je s Toyoto v izjemni bitki v zadnji preizkušnji tretje mesto odnesel moštvenemu kolegu Ogierju.

S to zmago je Evans zdaj vodilni v prvenstvu skupaj z Neuvillom, ki je bil šesti in na dobil še štiri točke na powerstageu. Evans je tudi prvi britanski voznik, ki je dobil Švedski rally.

Poletje na Švedskem je seveda pomenilo, da od klasičnega snežnega rallyja na Švedskem ne bomo videli niti snežinke. Namesto 19 preizkušenj jih je bilo na sporedu le 9, saj so organizatorji želeli ohraniti razmočene makadame pred uničenjem.

Evans je dobil prvo preizkušnjo v petek in se dopoldne boril s Tanakom. Tanak je na koncu dneva izgubil osem sekund in drugo mesto proti 19-letnemu Rovanperi. Evans je v soboto dobil še tri od štirih preizkušenj in prednost pred Tanakom, ki se je vrnil na drugo mesto, povečal na 16 sekund. Za vodilnima dvema je potekal hud boj med šestkratnim prvakom Ogierjem in Rovanpero, ki sta se iz preizkušnje v preizkušnjo izmenjevala na 3. mestu. Na Powerstageu je nato Rovanpera pokazal svoj izjemni talent in premagal Ogierja za 3,4 sekunde in šele na svojem drugem WRC rallyju osvojil prve stopničke.

Peto mesto je osvojil Lappi kot najboljši Fordovec, le 1,4 sekunde za njim je bil Neuville, ki je kot prvi vozil v petek precej previdno, še huje pa je bilo v soboto, ko so ceste postale še bolj razmočene in razrite. Sedmi je bil na svojem prvem WRC s Hyundaijem Craig Breen.

Na rallyju smo videli tudi Latvalo v privatni Toyoti, vendar je Finec, ki je Švedsko dobil štirikrat, moral odstopiti zaradi težav z elektriko.

1 Elfyn Evans, S.Martin Toyota Gazoo Racing WRT Toyota 1h11m43.1s
2 Ott Tanak, M.Jarveoja Hyundai Shell Mobis WRT Hyundai 12.7s
3 Kalle Rovanpera, J.Halttunen Toyota Gazoo Racing WRT Toyota 20.2s
4 Sebastien Ogier, J.Ingrassia Toyota Gazoo Racing WRT Toyota 23.6s
5 Esapekka Lappi, J.Ferm M-Sport Ford WRT Ford 32.4s
6 Thierry Neuville, N.Gilsoul Hyundai Shell Mobis WRT Hyundai 33.8s
7 Craig Breen, P.Nagle Hyundai Shell Mobis WRT Hyundai 1m00.9s
8 Teemu Suninen, J.Lehtinen M-Sport Ford WRT Ford 1m24.5s
9 Takamoto Katsuta, D.Barritt Toyota Gazoo Racing WRT Toyota 1m59.6s
10 Jari Huttunen, M.Lukka Jari Huttunen Hyundai 4m03.0s
Dež16.2.2020 18:50:43
Čuden občutek, ko spremljaš snežni rally na blatnem makadamu. In izjemno dobra Toyota. Sicer pa, odlično Evans in Rovanpera, zelo dobro Tanak, dobro Neuville in Lappi, slabo Ogier in Suninen. Se ja pa na Švedskem še enkrat več pokazalo, kaj v slabih pogojih pomeni štarta številka.
Msport216.2.2020 19:39:54
Verjetno so vsi srečni, da je vsega konec, to je bilo res čudno spremljati, na edino srečo je bilo to nekaj novega -ta sprint dirka-da se res iykaže, do ima surovo hitrost in jajca ;Evansu res privoščim.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija