Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
WRC novice   |   WRC Hvraška
Prvi WRC tudi pri sosedih
Ta vikend bodo najboljši dirkači na planetu tekmovali v okolici Zagreba. To je prvič, da bo Hrvaška gostila rally za svetovno prvenstvo.
Artur Švarc
22. april 2021 | 23:54:27

Rally po Hrvaški je tretja letošnja preizkušnja, brzinci pa bodo potekali v okolici Karlovca in Zagreba in tudi pri Kumrovcu v neposredni bližini naše meje. Večina dirkačev tako prihaja na povsem neznane ceste, Hrvati pa dirko oglašujejo kot največjo dirko v hrvaški zgodovini, bo pa to vsekakor tudi odlična priložnost za prepoznavonost.

Rally po Hrvaški bo imel 20 hitrostnih prezkušenj v dolžini 300 kilometrov. Prijavljenih je 68 posadk, deset iz WRC in 31 iz Rally2. Na rally kot vodilni prihaja Rovanpera (Toyota). Z dirke bo poročalo več kot 200 tujih novinarjev, kar je največ do zdaj v zgodovini Hrvaške. Servisna cona je postavljena na zagrebškem velesejmu, gledalci pa neposrednega dostopa nimajo. Hrvaškim organizatorjem pomaga tudi več kot 110 naših funkcionarjev. 

Na dirki bodo tudi štiri slovenske posadke: Novak-Cevc (Fabia R5), Premrl - Brešer (Toyota GT86), Peljhan - Čar (Fabia R5) in Brazda - Tavčar (Fiesta, rally4). Nastopiti bi morala tudi posadka Zrinski - Vidmar, ki pa je na testiranju pred dnevi razbila svoj dirkalnik.

Prva hitrostna preizkušnja bo na sporedu jutri zjutraj ob pol devetih.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija