Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
WRC novice   |   FIA
Ogier za nesrečo dobil pogojno kazen in plačilo 7000 evrov
Ne toliko trčenje, pač pa "nasilen" odhod s kraja nesreče in slaba podoba športa sta razlog, zakaj je FIA kaznovala zmagovalca hrvaškega rallyja.
Artur Švarc
26. april 2021 | 2:24:37

FIA je Ogierju pripisala kazen 5000 evrov, hkrati pa je dobil še pogojno kazen suspenza enega rallyja, če se kaj podobnega primeri v naslednjih šestih mesecih.

»Rad bi pojasnil okoliščine jutranjega dogodka. Čeprav se zdi na posnetkih drugače, sva se s sovoznikom ustavila in sodelovala s policisti. Najprej sem se prepričal, da je voznik v drugem avtomobilu OK, potem pa sem pojasnil svoje videnje policiji in jim dal tudi dokumente. Zaradi neznanja jezika je prišlo do velikega nesporazuma. Zdaj ko je vse razjasnjeno, smo vsi srečni, da se nihče ni poškodoval,« je po dirki povedal Ogier.

Pozneje se je pokazalo, da je Ogier nekaj križišč pred tem vozil skozi rdečo luč in je dobil še dodatnih 2000 evrov kazni.

Ogier se je po koncu uradnih obveznosti oglasil tudi na policiji, kjer so z njim naredili še gasilsko sliko. Zagrebčana, v katerega je priletel na Dubrovnićki aveniji, pa je povabil na večerjo.

Dež26.4.2021 7:29:07
Tisti Zagrebčan si zasluži šamar, ne pa večerje. Če bi prehiteval z normalno hitrostjo, do trčenja sploh ne bi prišlo, ne glede na Ogierjev manever. Sicer pa 75% SI voznikov menja vozne pasove ali zavija na enak način, brez uporabe smernih kazalcev.
didi21.5.2021 10:40:21
dež ne govori neumnosti dobro vemo kakšen je ogier tko,da je tole se mila kazen za njega
ble31.5.2021 8:01:28
Didi, se strinjam s tabo. Že podatek, da je malo prej prevozil rdečo... Nisem na njegovi strani v tem primeru.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija