Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Rovanpera melje dalje
WRC Estonija
Rovanpera melje dalje
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
18.07.2022 02:44

Kalle Rovanpera je na sedmem rallyju sezone osvojil že peto zmago.

Artur Švarc

Mladič, ki vodi v prvenstvu z lepo prednostjo, je odpeljal še en suveren rally in moštvenega kolega Evansa na estonskih makadamih premagal za celo minuto.

Evans je bil sicer prva sila v petek, ko je dobil pet od osmih preizkušenj in si privozil 20 sekund prednosti pred Rovanpero pred zaključkom dneva, potem pa so nalivi spremenili pogoje in Rovanpera je prav na zadnji preizkušnji skočil pred Evansa, ki je padel v največji naliv in petek zaključil s 22,6 sekunde prednosti.

Evans je v soboto zjutraj napadel nazaj, nato pa je Rovanpera dobil sedem preizkušenj zapored in si nabral občutno prednost. Za nameček je Finec tudi na powerstageu v nalivu premagal Evansa za kar 22,5 sekunde. Sedma Finčeva zmaga, potem ko je dobil 14 od 24 preizkušenj v Estoniji je le še utrdila 23-letnika na prestolu točkovanja – pred Neuvillom ima zdaj že 83 točk prednosti. Evans se je prebil na tretje mesto skupno, tretji v Estoniji pa je bil domačin Ott Tanak, ki pa je za Rovanpero zaostal nekaj sekund manj od dveh minut.

Svetovni prvak iz 2019 je bil v petek dopoldne drugi, potem pa je kasiral 10 sekund kazni, ker v EV coni ni vozil le na elektriko, zaradi česar je padel na tretje mesto, potem pa se tako ali tako ni mogel več kosati s časi vodilnih dveh Toyot. Neuville je tokrat peljal brez tehničnih težav, vseeno pa z i20 N ni na »ti« in je zasedel četrto mesto, potem ko je Lappi v soboto padel s četrtega mesta na sedmo zaradi predrte gume.

Japonec pri Toyoti, Kacuta, je naredil preval že na shakedownu, vendar je potem odpeljal brez napak in osvojil peto mesto. Fourmaux je s sedmim mestom rešil čast Forda kot edini voznik v točkah, potem ko ga je prav na koncu prehitel Lappi, ki je osvojil šesto mesto. Craig Breen je sicer dobil prvo preizkušnjo v četrtek zvečer in v petek vozil na petem mestu, potem pa narobe ocenil levi ovinek in zapeljal s ceste naravnost v skriti betonski količek, ki je Pumi potrgal sprednje vpetje. Loubet in Greensmith pa sta oba odstopila v nedeljo, ko sta bila na osmem in devetem mestu. Loubet je zadel skalo, Greensmith pa je odstopil zaradi okvare prenosa.

WRC2 je dobil Mikkelsen, ki je bil skupno osmi, pred Suninenom in Lindholmom, ki zaključujeta deseterico.

Sezona se nadaljuje prvi vikend avgusta na Finskem, kjer bo prvi od preostalih šestih rallyjev.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija