Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Povsem spremenjena trasa finskega rallyja
Rally Finska
Povsem spremenjena trasa finskega rallyja
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
05.03.2023 21:34

Organizatorji Rallyja Finska so sporočili, da so močno spremenili potek letošnjega rallyja.

Artur Švarc

Tako bo spremenjena več kot polovica rallyja, tretjina pa bo povsem nova. Deveti rally prvenstva bo na sporedu med 3. in 6. avgustom, imel bo 22 hitrostnih preizkušenj v dolžini 320,56 kilometrov.

Spremembe vključujejo tudi vrnitev preizkušnje Myhinpaa, ki velja za eno najbolj ikoničnih preizkušenj v rallyju nasploh, nazadnje pa so tu vozili 2015. Ena od velikih sprememb bo tudi ceremonialni štart že v sredo v Jyvaskyli, v četrtek pa bo na sporedu shakedown in večerni special v mestu Harju. Največ sprememb bo v petek, ko bo na sporedu 9 preizkušenj. Gozdna Laukka je znano ime, a ima nov štart in skoke, Myhinpaa pa bo na sporedu kot SS4. Spremenjena je tudi trasa Lankamaae, med tem ko bo Halttula povsem nova preizkušnja, enako v soboto Vastila, ki bo tudi najdaljši brzinc z 20,65 km. 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Dež06.03.2023 19:57
To bomo Slovenci nekako preživeli. Bolj moti, da pri sosedih, na WRC Croatia, letos ne bo brzinca Jaškovo - Mali Modruš Potok. Lani je bila tam zadnji km in pol velika veselica, da ne rečem čista norišnica.
S_pat07.03.2023 22:41
Za WRC Croatia so obljubljali tu en ali 2 brzinca v Sloveniji. Ampak tudi iz tega nebo nič. Mislim da bo prej WRC Croatia vn iz koledarja kot kakšen brzinc v Sloveniji.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija