Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Že 29. izvedba GHD na Šembije
GHD Ilirska Bistrica 2023
Že 29. izvedba GHD na Šembije
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
01.09.2023 23:36

Tu je tisti vikend v letu, ko vse poti vodijo v Ilirsko Bistrico na gorsko hitrostno dirko, že devetindvajseto zapored.

Andrej Vrh Andrej Vrh

Proga je pripravljena, servisna cona je polna do zadnjega kotička, prijavljenih je rekordnih 231 dirkačev iz 14 držav. Prvi sobotni trening ob 8:30 bo lahko odpeljalo 216 voznikov in voznic, ki so dejansko prišli na dirko in uspešno opravili tehnični pregled dirkalnika. Letos se nam obeta obilica zanimivih dvobojev. V slovenskem državnem prvenstvu kar četveroboj med branilcem naslova Bubničem in izzivalci Grudnikom, Dovjakom in Čudnom. Med formulaši Stankovič ni več edini slovenec na štartu. Družbo mu bo delal Mark Ivanov, ki je lani sedel še v Imprezi.

V borbi za evropski naslov je Christian Merli z Osello FA30 sam sebi največji konkurent. Z zmago v Bistrici in kasneje v Buzetu bi postal prvi, ki bi v sezoni dobil vse dirke evropskega prvenstva. Osem dirk je namreč že dobil. Glede ostalih, če napišemo, da so vsi legende gorskih dirk, ne bomo veliko zgrešili. Imena kot so Pailer, Schagerl, Bormolini, Pulič, Szasz, Petit in Trnka so zagotovilo za spektakel na naši največji dirki. Nedeljsko dirko si bo ogledala tudi predsednica Slovenije, Nataša Pirc Musar.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija