Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Stankovič odlično v Buzetu
GHD
Stankovič odlično v Buzetu
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
20.09.2023 00:55

Vladimir Stankovič je zaključil letošnje evropsko gorsko prvenstvo z zmago med dvolitrskimi bolidi ter z odličnim tretjim mestom v kategoriji športnih prototipov. Dirko pred koncem državnega prvenstva je ubranil naslov prvaka Slovenije.

Urednistvo Uroš Modlic

Hrvaški Buzet, dirka z 42-letno tradicijo, je tudi letos gostil zaključno dejanje evropskega gorskega prvenstva. Družbi najboljših evropskih gorskih dirkačev se je pridružilo več kot 40 slovenskih dirkačev, ki so se potegovali za točke državnega prvenstva.

Najhitrejši med njimi je bil Vladimir Stankovič (T-2 Prokarting Racing, Osella PA21), ki je bil, poleg zmage v diviziji 1 slovenskega državnega prvenstva, najhitrejši med vsemi dvolitrskimi bolidi ter skupno sedmi. S tem je Stankovič ubranil naslov prvaka Slovenije ter dosegel odlično 7. mesto v skupnem seštevku evropskega gorskega prvenstva.

»Izvrstna uvrstitev v Buzetu, na zadnji evropskega prvenstva, je bila pravi obliž na rano za naše moštvo. Tekom celotne sezone smo se ubadali s težavami na področju motorne elektronike, ki pa smo jih delno odpravili šele v Ilirski Bistrici. Dobrem rezultatu je botrovala tudi konfiguracija proge v Buzetu, ki je tehnično zelo zahtevna in na njej ni odločilnega pomena le moč motorja.« je povedal Vladimir Stankovič.

Dirko pred koncem letošnjega državnega prvenstva je Stankovič osvojil naslov prvaka Slovenije v diviziji 1, dosegel je tudi nekaj odličnih mednarodnih uvrstitev: 7. mesto v evropskem gorskem prvenstvu v skupini športnih prototipov, ter skupno 6. mesto v odprtem prvenstvu Avstrije.

»Kljub tehničnim težavam, ki so nas pestile v letošnji sezoni, sem z doseženimi rezultati zadovoljen. Naš novi dirkalnik je pokazal, da ima velik potencial, zato z optimizmom pričakujem naslednjo sezono.« je zaključil Stankovič.

Pred zimskim počitkom se bo moštvo T-2 Prokarting Racing udeležilo še zadnje dirke državnega prvensta Slovenije, ki bo 1. oktobra v Italijanskem Čedadu.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija